Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Som les entitats de Mataró, coneixe’ns

Posem en valor el teixit associatiu de la ciutat. Campanya impulsada l'any 2020, en el context de la pandemia del Covid-19, en no ser possible convocar la Mostra d'entitats.

La campanya de comunicació i promoció de les entitats de Mataró 'Som les Entitats de Mataró. Coneixe'ns' va posar les entitats al centre de totes les mirades, fent-les les veritables protagonistes. 

En el darrer any i mig (2019-2020), les associacions, fundacions, clubs esportius, etc. van demostrar que van saber adaptar-se a les circumstàncies adverses amb les quals es van trobar. A causa de la pandèmia, l'activitat associativa es va veure minvada i és per això que es va idear la campanya per guanyar visibilitat, protagonisme i donar valor al teixit associatiu de la ciutat.

L'Agència de Suport i Serveis a les Entitats va dissenyar aquesta campanya conjuntament amb el Grup Promotor d'entitats creat per buscar alternatives a la Mostra d'Entitats que a causa de les mesures de prevenció de la Covid no es va poder celebrar. En total hi van participar una vuitantena d'entitats de tots els àmbits: cultural, social, esportiu, veïnal, educatiu, etc.

73xAkJdtU2G_ZTqkmNy0TQ.jpgLa campanya fou ideada en diversos formats per arribar a tota la ciutadania.

  • Es va poder visualitzar al carrer a través d'imatges gràfiques instal·lades en diferents elements com cartells, mupis, autobusos...i on es podia veure a membres d'entitats fent petites demostracions de la seva activitat, lluint els seus elements més representatius i identificables.
  • Es van crear unes càpsules audiovisuals on es visualitza la gran varietat d'entitats que hi ha a la ciutat. Els membres de les entitats que apareixen en els vídeos verbalitzen missatges que els són propis, que expliquen el sentit de la seva raó de ser, la passió que els uneix i que els empeny a continuar endavant. 
  • Es podia seguir la campanya per les xarxes socials amb el hashtag #SomEntitatsMataró. 

A través del Directori d'Entitats es pot trobar informació i el contacte de les més de 700 entitats que hi ha a la ciutat.

Es van elaborar 4 càpsules de vídeo en les que hi van participar les següents entitats:

  • Càpsula 1. Club deportivo Tonbal; Club esportiu Fem esport mataró (C.E. Fem); Associació de Propietaris del Montnegre i Corredor; Federació Can Fugarolas; SMAP Celíacs de Catalunya- delegació de Mataró; Associació Grup d'Ajuda Mútua d'Afàsics (amas); Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme; Equips de suport per a Mataró; Associació cultural i esportiva Arquera Mataró; Associació agroambiental temps de Saó; Armats de Mataró; Associació memòria històrica, gent gran de Mataró; Club esportiu Mataró escola de futbol; Aikido Mataró; Associació dones de Cerdanyola; Associació Mataró camina; Fundació Campaner; Fundació el Maresme pro persones amb disminució psíquica; Club BMX mataró; Associació tea asperger Maresme; Club esportiu Pla d'en Boet; Fundació Friends; Llar nova - fundació llars Amistat Cheshire.

 

  • Càpsula 2. Associació Veïnal de Rocafonda l'Esperança, Ciutat Jardí, Valldeix; Càritas Interparroquial de Mataró; Associació Amics del Bisbe Joan Godayol; AECC- Catalunya Contra el Càncer - Punt Comarcal del Maresme; Associació Mataró LGTBI+; Associació Parkinson Maresme; Associació Lletrícola de Mataró; La Feixa, Societat Cooperativa Catalana Limitada; Agrupament Escolta la Soca; Associació de Pessebristes de Mataró; Fundación Vicente Ferrer; Associació Horts Urbans Bon Recés; Laboratori d'aprenentatge Científic Associació Cultural; Associació Aiguamoll Música; Associació per la Cultura i la Cohesió Social; Mataró Cultural; Societat Sant Vicenç de Paül; Centre Catòlic de Mataró - Sala Cabanyes; Entitat Folklòrica Catalana de Mataró; Associació de La Passió Infantil de Mataró; Associació del Veïnat del Carrer Sant Ramon; Associació de Veïns Via Europa i Nou Parc Central; Centro Cultural Rocafonda.

 

  • Càpsula 3. Consorci Normalització Lingüística - Voluntariat Per La Llengua; Esplai Rabadà,Associació Gent Gran Jaume Terradas; Fundació Pau i Solidaritat;  Associació Jaume Pineda per a l'atenció de Presoners i llurs Familiars, de Mataró i comarca; Associació Ànimal: Som Ànima Animal; Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena; Club Esportiu Futsal Mataró; Fundació Àmbit Prevenció; Club Bàsquet Maresme Boet Mataró 3 Viles; Club Billar Mataró; Moviment Educatiu Maresme; Associació Pàmboli Teatre; Associació La Forzuda; Associació Cultural de les arts del Circ Cronopis.

 

  • Càpsula 4. Associació centre de suport familiar la calma; AFATRAC- assoc. familiars afectats trastorns conducta; Associació Aniol sempre amb un somriure; APAE associació de professionals autònoms europeus; Associació cultural de Cerdanyola; Club de fútbol salesians-mataró; Reeixir - associació de persones afectades per agorofòbia i altres transtorns d'ansietat; Iluro hoquei club; Maresme oncològic (associació contra el càncer); Associació de barri Camí de la Serra; Associació Akasha yoga Mataró; Patinatge artístic Mataró; Club gimnàstic Mataró; Associació d'ajuda mútua d'immigrants a Catalunya (AMIC); Club joventut handbol mataró; B-swim sccl; Associació salut mental Mataró i Maresme; Fundació friends.