Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Humans

Escoltar

Drets Humans

Mataró és una ciutat implicada en la defensa i promoció dels Drets Humans des de fa temps, tant en actuacions de cara a la pròpia ciutadania com amb el seu compromís a nivell internacional. Bona mostra d’això va ser la seva adhesió a la Carta Europea dels Drets Humans a la Ciutat l’any 1999 i l’adhesió a la “Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans” l’any 2005.
La defensa de la llibertat, igualtat, dignitat i no discriminació de totes les persones i col·lectius, ha de ser i és un compromís de ciutat, en tant que espai relacional i de trobada.

 

Carta Europea de Salvaguarda del Drets Humans
Els municipis reunits en la 1ª Conferència Europea de Ciutats pels Drets Humans (Barcelona, 1998), celebrada per commemorar el 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, van acordar elaborar una declaració que recollís el compromís dels governs locals amb la defensa dels drets humans dins el seu àmbit competencial, un instrument per tal de precisar millor els drets i obligacions dels ciutadans i ciutadanes en aquest escenari ple de contradiccions que són els nostres pobles i ciutats. Arrel d'aquesta conferència es va signar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, a la que Mataró s'hi va adherir l'any 1998. 
 
Ciutats Defensores dels Drets Humans
L’any 2018, Mataró es va sumar a la iniciativa Ciutats Defensores dels Drets Humans, engegada al 2013 i en la que hi participen actualment 28 municipis catalans, 6 entitats i 3 institucions. L’objectiu del projecte és visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen enfortint les xarxes de suport i protecció i millorant el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania catalana.
 
Aquest projecte es materialitza en la visita de diverses persones defensores i activistes pels drets humans d’arreu del món a les nostres ciutats i pobles durant una o dues setmanes, en les que participen de diverses activitats de sensibilització, incidència política i comunicació amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca i la importància de recolzar les seves lluites. Des dels seus inicis, el projecte ha convidat més de 60 persones defensores de més de 30 països d’arreu del món.
 
 
Portada gira de primavera_web.PNG
 
 
 

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts