Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Destaquem

Mataró, des de fa molts anys ha fet una aposta clara vers la sostenibilitat i el medi ambient. Aquest compromís es va començar a concretar amb la creació al 1993 del Consell Municipal de Medi Ambient i sobretot quan al 1995 es va endegar el procés d’Agenda 21 del municipi. Al llarg dels anys, aquesta implicació s’ha anat materialitzant amb accions com l’adhesió a la Carta d’Aalborg (1996) i al Pacte d’alcaldes per una Europa amb energies sostenibles (2008), o l’aprovació del Pla d’acció per a l’energia sostenible conjuntament amb el Pla de lluita contra el canvi climàtic (2009), una reformulació de la primera Agenda 21.

A l’abril de 2016 ens vam adherir a la Declaració de Sant Sadurní d'Anoia per Renovar el compromís local pel desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic cap al 2030, i al desembre de 2017 vam fer el mateix amb al nou Pacte dels alcaldes i alcaldesses per a l’energia i el clima. El nou full de ruta de la sostenibilitat local és el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), aprovat al juliol de 2018 i que recull un centenar d’accions de mitigació i adaptació als efectes del canvi climàtic que s’hauran d’anar desenvolupant en els propers anys.

Més enllà de predicar amb l’exemple, volem que aquesta lluita contra el canvi climàtic sigui conjunta i impliqui tant als principals productors d’emissions com a la ciutadania en general. Per això estem treballant en un Pacte local per la sostenibilitat per tal de corresponsabilitzar-nos tots plegats en aquests objectius que necessàriament han de ser compartits.

Casa Capell, espai per a la sostenibilitat
(equipament accessible)

  • passeig de l’Orfeó Mataroní, 15 (Parc Central) 08304 Mataró
  • 93 758 24 40
  • de dilluns a divendres de 9 a 14 h

Notícies Canal RSS