Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

ACTUEM. Davant la soledat no desitjada

Data de la publicació:

ACTUEM és un projecte comunitari, que pretén pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans. El voluntariat és la base del projecte, perquè empodera les persones amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats segures, participatives i més solidàries.

El projecte es centra en pal·liar i fer minvar els sentiments negatius que acompanyen la soledat a través d’una xarxa de seguiment telefònic en la què persones voluntàries de la Fundació generen un vincle de confiança i companyia amb la persona gran. També es prova de fer créixer les relacions i vincles socials de la persona gran convidant-la i acompanyant-la a participar de les activitats comunitàries que tenen lloc al seu entorn més proper.

Objectiu Principal: Donar suport i acompanyament a través de l’acció voluntària a persones grans que viuen soles, especialment les que estan en una situació personal  vulnerable i amb risc d’exclusió social.

Objectius específics:
1. Formar i donar les competències necessàries a un equip de voluntaris per fer acció telefònica, telemàtica i presencial.
2. Crear sinèrgies de col·laboració i coordinació entre els diferents agents de salut i social de la ciutat que detectin persones grans que viuen soles i no tenen suport.
3. Identificació precoç d’altres necessitats no detectades ni expressades.
4. Crear una xarxa de seguiment telefònic en la què persones voluntàries de la Fundació generen un vincle de confiança i companyia amb la persona gran.
5. Fer créixer les relacions i vincles socials de la persona gran convidant-la a participar de les activitats comunitàries que tenen lloc al seu entorn més proper.

Acció voluntària:

  1. Trucades de seguiment i suport a les persones beneficiàries del projecte que ho sol·licitin. S’assignarà una persona voluntària per persona que necessiti el suport.
  2. Suport a tasques del dia a dia (compra d’aliments, medicaments, anar al metge, etc.)
  3. Acompanyaments a activitats d’oci i distracció (passejar, llegir, xerrar, jugar a jocs de taula, etc.)

Accés: qualsevol persona, entitat, equipament,  servei de salut, etc. dels diferents barris de Mataró que detectin o coneguin persones grans que viuen soles o persones que per la seva situació poden ser més vulnerables i necessitin aquest suport el poden derivar a la Fundació Hospital a través del formulari on hauran de deixar les dades  per poder-hi contactar.

 

Realitza la teva inscripció aquí  | Consulta el programa aquí

Perfil de la persona voluntària: Ser major de 18 anys, Tenir una entrevista. Es prioritza on-line, en cas de no ser possible, es farà amb cita prèvia, Fer la formació bàsica de voluntariat per conèixer que implica ser voluntari, així com la llei de voluntariat entre d’altres, Disponibilitat de temps 2h setmanals i el compromís, de ser regular en el temps, Viure una estabilitat emocional, Compromís de portar a terme una acció, lliure, voluntària i gratuïta, Compromís de fer els seguiments individuals i de grup que requereix cada projecte, Declaració responsable de No haver estat condemnat/da per cap delicte, o en cas d’haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, Declaració responsable, de no tenir, en el moment de fer acció la COVID 19 i el compromís d’assumir totes les mesures de seguretat

Número de persones voluntàries: 11

Horari de l'activitat: 2 hores a la setmana. Compromis d'un any

Nom de l'entitat: Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró

Persona de contacte: Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró

Correu electrònic: cmir@fundaciohospital.org

Telèfon de contacte: 93 741 91 60

Horari de contacte: De dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 15 h a 21 h