Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Actuem davant la Soledat No Desitjada

Data de la publicació:

ACTUEM és un projecte comunitari, que pretén pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans. El voluntariat és la base del projecte, perquè empodera les persones amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats segures, participatives i més solidàries.

La gent gran ha estat un dels col·lectius més damnificats per la crisi del coronavirus i no només per l’elevada mortalitat en la tercera edat, sinó també pels efectes col·laterals de la pandèmia, i els que viuen sols encara han patit més soledat no desitjada pel confinament.

El projecte es centra en pal·liar i fer minvar els sentiments negatius que acompanyen la soledat a través d’una xarxa de seguiment telefònic en la què persones voluntàries de la Fundació generen un vincle de confiança i companyia amb la persona gran. També es prova de fer créixer les relacions i vincles socials de la persona gran convidant-la i acompanyant-la a participar de les activitats comunitàries que tenen lloc al seu entorn més proper.

Realitza la teva inscripció aquí  | Consulta el programa aquí

Perfil de la persona voluntària: Ser major de 18 anys, Tenir una entrevista. Es prioritza on-line, en cas de no ser possible, es farà amb cita prèvia. Fer la formació bàsica de voluntariat, Disponibilitat de temps 2h setmanals i el compromís, de ser regular en el temps, Viure una estabilitat emocional, Compromís de portar a terme una acció, lliure, voluntària i gratuïta, Compromís de fer els seguiments individuals i de grup que requereix cada projecte, Declaració responsable de No haver estat condemnat/da per cap delicte, o en cas d’haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, Declaració responsable, de no tenir, en el moment de fer acció la COVID 19 i el compromís d’assumir totes les mesures de seguretat.

Número de persones voluntàries: 100

Horari de l'activitat: Tots els dies

Data límit d'inscripció: 31/12/2022 21:00

Nom de l'entitat: Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró

Persona de contacte: Carme Altayó

Correu electrònic: caltayo@fundaciohospital.org

Telèfon de contacte: 93 741 91 60

Horari de contacte: -