Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Punt de Referència: Projecte Acull

Data de la publicació:

Penses que t’agradaria acollir i no trobes la manera? El projecte Acull de Punt de Referència et permet conviure durant 9 mesos amb un noi o noia que ha fet un trajecte migratori, durant els quals comptareu amb la preparació i l’acompanyament a la convivència per part d’una educadora de l’entitat.

L’acolliment temporal té per objectiu oferir a joves migrants majors de 18 anys en situació de risc d’exclusió, un espai constructiu que afavoreix la realització del seu projecte d’emancipació d’una manera autònoma. L’acull ofereix al noi/a un acompanyament integral per part de les persones acollidores, que es genera des de la informalitat de compartir el dia a dia. El noi o noia jove, fora de casa treballa altres aspectes per l’emancipació plena en trobades individuals amb l’educadora.

Establir un vincle de confiança entre acollidor/s i jove obre les portes a un seguit de vivències i aprenentatges com: aprendre o practicar una llengua, adquirir hàbits de cura de la llar i auto-cura, enriquir-se de l’intercanvi cultural i de les diverses trajectòries de cada persona, trobar una nova xarxa de suport...

REQUISITS I COMPROMISOS DE PARTICIPACIÓ DE LES PERSONES ACOLLIDORES

• Tenir voluntat d’acollir i interès de conèixer el/la jove i de conviure amb ell/a per part de totes les persones que viuen a la llar.
• Disposar d’una habitació a Mataró o baix Maresme.
• Adquirir un compromís mínim de 9 mesos de convivència.
• Tenir disponibilitat per acompanyar el/la jove en el seu dia a dia, oferint almenys un temps de conversa diari.

Per facilitar l’acolliment del jovent sense perjudicar l’economia familiar de les persones que vulguin acollir, Punt de Referència aporta una ajuda econòmica per la manutenció del/la jove.

 

Perfil de la persona voluntària: Persones emancipades

Número de persones voluntàries: Indeterminat

Horari de l'activitat: 9 mesos

Nom de l'entitat: Punt de Referència

Persona de contacte: Bàrbara Bort

Correu electrònic: voluntariat@puntdereferencia.org

Telèfon de contacte: 93 329 74 27

Horari de contacte: -