Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Vine a espigolar un camp !

Data de la publicació:

La Fundació Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que treballa per reduir les pèrdues i malbaratament alimentari i per garantir el dret a una alimentació saludable i sostenible, a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social.
 
Des d’Espigoladors hem recuperat l’activitat de l’espigolament, una pràctica amb arrels mil·lenàries que consisteix en la recollida, mitjançant acord amb el productor o productora, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, descens de vendes o qüestions estètiques. Organitzem recollides amb voluntariat, directament al camp, dels aliments que no es poden vendre i els distribuïm a entitats socials per facilitar l’accés a una alimentació saludable de col·lectius que viuen situacions de pobresa alimentària. Amb aquesta activitat, contribuïm a reduir el problema de les pèrdues alimentàries i l’impacte ambiental associat: s’evita el malbaratament de l’aigua, l’energia i el sòl, recursos emprats per cultivar els aliments, de la mateixa manera que s’eviten emissions innecessàries de CO₂ a l’atmosfera.
 
Així doncs, frenar el malbaratament i les pèrdues alimentàries és imprescindible per a actuar davant l’estat actual d’emergència climàtica.
 
Si vols participar com a voluntari i venir a espigolar al camp, pots inscriure’t a través del formulari de la nostra pàgina web:  https://espigoladors.cat/ca/registrevoluntariat/
 
Tan bon punt estiguis inscrit/a:
1. Començaràs a rebre convocatòries de les espigolades al teu correu electrònic, segons les teves preferències de disponibilitat horària i àrea geogràfica.
2. Si estàs interessat/da a participar en alguna espigolada, podràs preinscriure-t’hi a través del correu de convocatòria rebut.
 
Vine a espigolar els camps !
 
 
 
 
 

Perfil de la persona voluntària: Necessitem persones inquietes, compromeses i amb moltes ganes de somiar, que vulguin contribuir a la lluita per l’aprofitament alimentari, intercanviar experiències i treballar en contacte amb la terra. Si ets una d’aquestes persones, ets benvinguda a la comunitat d’Espigoladors. Si ets una entitat social i vols que els teus membres o voluntaris/es participin a una espigolada, no ho dubtis, t’estem esperant!

Nom de l'entitat: Fundació Espigoladors

Persona de contacte: Cristina Cabot

Correu electrònic: girona@espigoladors.com

Telèfon de contacte: 679571301

Horari de contacte: 9h - 13h i de 15h - 17h