Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Voleu ser mentors o mentores de persones migrades?

Data de la publicació:

Les persones tenim la sort de coincidir de manera natural amb d’altres persones que ens deixen petjada i que ens ajuden, ens escolten, ens guien i ens acompanyen. Persones amb qui establim un vincle de confiança i respecte i a qui ens dirigim quan ho necessitem. La voluntat d’acompanyar a aquells que ho necessiten és un valor essencial a promoure en la consolidació d’una societat justa i solidària.


Moltes de les persones migrades que arriben a Catalunya s’han vist obligades a abandonar els seus països en busca d’un futur segur, sovint, la seva reduïda xarxa social al país d’acollida fa difícil que de manera natural coincideixin amb persones que les acompanyin i ajudin en el seu procés d’inclusió i assoliment d’una plena autonomia social.


El projecte aposta per la mentoria grupal per a reforçar l’autonomia i el benestar emocional. L'objectiu prinicipal és realitzar un suport solidari que permet treballar eixos claus en la integració com ho són l’aprenentatge de la llengua, el coneixement i la participació amb l’entorn i l'itinerari professional de persones refugiades, sol·licitants d’asil i persones en itinerari cap a l’arrelament social. Concretament, les persones voluntàries actuaran com a mentors i mentores, individuament o en un grup d'acollida format per un conjunt de 2 a 5 persones, durant 8 mesos.

Més informació

Perfil de la persona voluntària: -

Horari de l'activitat: Les persones ateses pels programes de mentoria són acompanyades durant 8 mesos o 1 any per part del grup d’acollida.

Nom de l'entitat: Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme

Correu electrònic: grupsacollida.igualtat@gencat.cat

Horari de contacte: .