Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Voluntariat Casal Friends - Acompanya les nostres propostes d'oci inclusiu per a joves amb TEA!

Data de la publicació:

Fundació Friends és una entitat sense ànim de lucre creada amb la finalitat d'ajudar als joves amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA). Des de l’any 2004, s'han multiplicat els serveis de Friends, sempre atès un mateix objectiu: desenvolupar programes per a promocionar i afavorir la inclusió social de les persones d'aquest col·lectiu.

Busquem persones voluntàries per a col·laborar amb el nostre servei Casal Friends Mataró. 

Mitjançant les activitats lúdiques es treballen les habilitats socials i comunicacionals i es millora l’autoestima tot reforçant el sentiment de pertinença a un grup. El Casal afavoreix l'autonomia, l'autodeterminació i la presa de decisions ja que són els joves que participen els qui trien com gaudir el seu temps lliure. El servei es recomana a partir dels 14 anys i cada grup està acompanyat per un monitor/a i la participació de voluntaris i estudiants en pràctiques. Les activitats tenen una durada d'entre 4 i 5 hores els dissabtes.

La persona voluntària acompanya al Monitor/a a càrrec del grup i al grup en la sortida o durant l'activitat proposada, i col·labora amb les següents tasques:

  • Fomentar les relacions interpersonals entre les persones destinatàries, i contribuir a crear un clima positiu.
  • Potenciar les habilitats socials, comunicacionals i afectives del grup.
  • Participar en la resolució de conflictes.
  • Fomentar les potencialitats de cadascun/a. 
  • Participar de les activitats i dinàmiques concordes a les necessitats detectades en el grup (en alguns casos, és la persona voluntària qui dissenya les propostes).
  • Estimular l'autogestió del grup i afavorir l’autodeterminació i la presa de decisions.
  • Participar en la dinamització del grup, generant relacions que potencien la comunicació i la cohesió grupal.

Perfil de la persona voluntària: Persones voluntàries que tinguin interès a conèixer i treballar amb joves amb diagnòstic de TEA. Persones sense prejudicis, obertes i sensibles a la diferència. Es valorarà positivamS'espera que la persona voluntària sigui una persona compromesa, solidaria, participativa i responsable; amb la formació necessària per a l'acompliment de la tasca, motivació i disposició. S'ofereix formació sobre el TEA i acompanyament durant el programa de voluntariat.ent comptar amb formació (Monitor d'oci i temps lliure, Educació Social, Psicologia) o amb experiència en voluntariat similar. Oferim formació en TEA, treball en equip i acompanyament durant tot el voluntariat per part dels nostres professionals.

Número de persones voluntàries: 5

Horari de l'activitat: Dissabtes matins (de 10 h a 15 h) i tardes (de 14 h a 18 h)

Data límit d'inscripció: 30/06/2022 00:00

Nom de l'entitat: Fundació Friends

Persona de contacte: Dolores Blasco

Correu electrònic: doloresblasco@fundaciofriends.org

Telèfon de contacte: 610 369 662

Horari de contacte: -