Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

El Punt del voluntariat

Què és el voluntariat?

El voluntariat és una manera d'implicar-te en la construcció de la societat, i de ser part activa en la seva transformació. Si decideixes ser voluntàri o voluntària, els teus coneixementscapacitatstempscompromís i esforç faran possibles molts canvis en el teu entorn. L'acció voluntària també et permetrà aprendre noves habilitatscapacitar-tetreballar en equip per a un objectiu comú i conèixer persones com tu, que han decidit ser part activa de la seva comunitat.

Entenem el voluntariat com el conjunt de persones que, de manera lliure i solidària, i per voluntat pròpia i sense cap contraprestació econòmica, decideixen dedicar part del seu temps a exercir, juntament amb altres persones, un compromís de transformació de la societat.

El voluntariat es desenvolupa en el marc d’una entitat sense ànim de lucre, estable i que actua en benefici de tercers, d’acord amb el compromís formal adquirit entre les dues parts i el respecte a les normes de funcionament i d’organització de la mateixa entitat.

 

bwvh0TNQs7EJS3x_qgZh2w.webp

Un espai presencial i virtual dirigit tant a persones interessades en realitzar voluntariat com a entitats de Mataró

Què ofereix?

  • Informació i acompanyament a les persones interessades en realitzar voluntariat on s’informa sobre els projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat.
  • Acompanyament a les entitats de Mataró que teniu o voleu tenir projectes de voluntariat. Es dóna suport a fer difusió de les crides de voluntariat, s’acompanya en la redacció del projecte de voluntariat i es realitzen sessions formatives diverses entorn del voluntariat.
  • Sensibilització a la ciutadania sobre la importància de les activitats de voluntariat i reconeixement a la tasca que realitzen les persones voluntàries que hi ha a la ciutat de Mataró.

On el pots trobar?

Dimarts i dijous al centre cívic Cabot i Barba (Plaça Miquel Biada, 5 de Mataró), és recomanable demanar cita prèvia a través del correu participacio@ajmataro.cat o per telèfon al 93 758 26 92.

Xarxa de Punts Locals de Voluntariat de Catalunya

El Punt de Voluntariat de la ciutat forma part de la Xarxa de Punts Locals de Voluntariat de Catalunya coordinada per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. La xarxa va nèixer arran de la necessitat de molts dels ens locals de disposar d’un espai compartit de treball i coneixement. Consulta el mapa de Punts de Voluntariat Locals. 

3zCGWoApjub81YfYkVq5Qg.webp