Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

El Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola presenta els primers materials recopilats en una exposició

Es podrà veure a l'Espai Gatassa del 4 al 18 de febrer

El Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola és un projecte col·laboratiu entre l’Associació Veïnal de Cerdanyola, l’Associació Cultural de Cerdanyola i l’Ajuntament de Mataró. Va néixer el setembre del 2017 amb l’objectiu de recopilar la història, les vivències i la vida associativa del barri per esdevenir un espai de memòria col·lectiva que reflecteixi els canvis i les transformacions viscudes en el barri al llarg del temps. La creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola promou i potencia l’activitat cultural de les persones grans i la conservació del patrimoni de la memòria història, una de les prioritats recollides a l’acord de govern i al Consell Territorial de Cerdanyola.

El 4 de febrer, a les 19.00 hores, està previst la inauguració a l’Espai Gatassa d’una exposició amb els primers materials recopilats. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 18 de febrer i també vol ser un punt de trobada per aconseguir més participació en el projecte.

El conveni inicial, signat l’any 2017, s’ha renovat aquest 2022 per donar continuïtat a la bona tasca que s’està fent i la bona acollida de la ciutadania.

Per assolir el seu objectiu, des dels seus inicis s’ha treballat per difondre la seva existència a fi de poder recopilar el màxim d’informació amb les aportacions que puguin fer els veïns, malgrat que la situació de pandèmia ha sigut un obstacle important. Tot i aquestes dificultats, les persones de les entitats impulsores han estat treballant amb els objectius de reunir, gestionar la documentació que els està sent  lliurada a través de transferència, donació o cessió.

Actualment l’espai està ubicat a la sala polivalent del Centre Cívic de Cerdanyola on es realitza la part operativa de forma continuada. Compta amb l’assessorament de l’Arxiu Municipal de Mataró, amb un grup de treball i també amb una comissió de seguiment que es reuneix periòdicament.

Així, des del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola, amb el suport de l’Ajuntament, es fa una crida perquè particulars i entitats que puguin tenir documentació susceptible de formar part del centre, l’aportin amb la garantia que serà ben custodiada ja que l’Ajuntament se’n fa càrrec, serà valorada i que, si s’escau, podrà ser retornada.

El material que es pot aportar són fonts fotogràfiques, hemerogràfiques (revistes, diaris...), documentals o bibliogràfiques relacionades amb Cerdanyola. Es poden portar presencialment els dimecres de 10 a 12 h al passeig de Ramon Berenguer III, 82 o fer el contacte a través del correu CDHCerdanyola@gmail.com