Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Territori

Amb la perspectiva territorial com a escenari de transformació social, es garanteix el dret a la participació i s'impulsa els projectes per a la cohesió de la ciutat. L'equip del servei es composa de persones tècniques especialitzades en el món associatiu a la ciutat i les dinàmiques en els sectors territorials en els que s'organitza la ciutat.

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats disposa de personal tècnic territorial que informa, assessora i vehicula qualsevol necessitat del teixit associatiu en els diferents sectors dels territoris que conformen Mataró.

La figura de la persona tècnica de territori assessora en la realització de projectes iniciats per el teixit associatiu de la ciutat, com a persona de referència entre les entitats i l’administració en tots els àmbits.

La ciutat està repartida en àmbits territorials, cadascun dels quals disposa d'una persona tècnica referent. 

  1. Centre - Eixample - Havana 
  2. Pla d'en Boet - Peramàs 
  3. Rocafonda - El Palau - Escorxador
  4. Camí de la Serra - Cirera - Molins - Vista Alegre
  5. Cerdanyola. Espai Gatassa
  6. Via Europa - La Llàntia

Des de l'Agència es fomenta que les entitats puguin cooperar i incidir en el territori participant a les diferents accions que s’organitzen.

 

ELS CONSELLS TERRITORIALS

Així mateix des del servei es treballa per garantir la participació i s'impulsa els projectes per a la cohesió de la ciutat des dels Consells de Participació Territorial i la dinamització dels Plans d’Actuació Integral existents.

 

LES TAULES D'ENTITATS

A Mataró existeixen dues taules d’entitats diferenciades territorialment, són espais de treball col·laboratius on les diferents associacions poden participar per organitzar esdeveniments com mostres o actes conjunts:

  • Taula d’Entitats de Cerdanyola: Des de l’any 2009, les entitats del barri es reuneixen periòdicament per organitzar la Mostra d’Entitats que es realitza cada any el mes d’octubre. També per impulsar iniciatives com el Festival Cultural de Cerdanyola o la Mostra Intercultural.

  • Taula d’Entitats de Rocafonda – El Palau – Escorxador: Les entitats del barri han recuperat aquest espai participatiu amb l’objectiu de teixir xarxa i sumar esforços amb la finalitat d’organitzar conjuntament una activitat sociocultural.

Si esteu interessats en participar en algun dels Consells de Participació Territorial o en una Taula d’Entitats podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu participacio@ajmataro.cat.