Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

La Mostra d’Entitats arriba a la 8a edició amb el lema ‘Mataró es mostra’ després de l’aturada per la pandèmia

Dissabte 11 de juny se celebrarà a la plaça de Santa Anna on hi participaran 87 entitats i hi haurà activitats diverses

La ciutat de Mataró té més de 750 entitats que treballen al llarg de l'any per fer de Mataró una ciutat diversa, viva i solidària, i la Mostra és una oportunitat per a què la ciutadania conegui la tasca que realitzen. Enguany, la Mostra d’Entitats celebra la vuitena edició el pròxim dissabte 11 de juny, a la plaça de Santa Anna, des de les 11 h fins a les 20 h. La mostra és un esdeveniment de caràcter bianual que a causa de la pandèmia es va haver d’ajornar fins que la situació millorés, i aquest any es preveu que sigui un espai de retrobament i impuls a tota la tasca associativa que existeix a la ciutat. 

En aquesta edició de la Mostra s’ha arribat a la xifra de 87 entitats inscrites, procedents de diferents àmbits: solidaritat, esportiu, social, econòmic, cultural i sociosanitari. A la plaça de Santa Anna s’hi ubicaran 71 carpes de les diferents entitats participants i un espai de jocs i tallers amb activitats per a tots els públics. A nivell municipal, hi haurà una carpa informativa de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats que serà el punt de coordinació de tot l'esdeveniment on totes les entitats participants i visitants podran acudir per informar-se. També es farà difusió del projecte de reflexió estratègica Mataró Agenda Urbana 2030, que porta com a lema "Decidim avui la ciutat de demà" i vol comptar amb la participació ciutadana a través de debats, la plataforma Decidim i altres espais. També hi haurà una carpa del Servei d'Igualtat i Diversitat amb l'objectiu d'informar i assessorar a les entitats sobre la inclusió de la perspectiva de gènere i intercultural en els seus projectes i en les seves dinàmiques de funcionament habitual. En aquest espai també es recolliran propostes ciutadanes que afavoreixin les relacions igualitàries.

Durant tot el dia es realitzaran actuacions variades a l’escenari: balls diversos, exhibicions esportives, cantades... A la tarda, es viurà en primícia l’estrena de la flashmob de les Dissantes 2022 a càrrec de la Fundació El Maresme. Es podrà consultar tota la programació de la jornada al Portal d'Entitats www.entitatsmataro.cat 

L’Ajuntament de Mataró, a través de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, impulsa aquest esdeveniment amb l’objectiu de donar valor a la tasca de les associacions i els col·lectius que treballen desinteressadament en la millora de la societat. Un dels principals objectius de la Mostra és incentivar la participació i generar interès ciutadà cap a la tasca que desenvolupen les entitats a la ciutat. En definitiva, posar en valor els esforços col·lectius per fer de Mataró, una ciutat més participativa, inclusiva i cohesionada.