Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Mataró acull el V Fòrum de Medi Ambient i Món local

Entre el 28 de febrer i 1 de març de 2023, TecnoCampus Mataró acull el V Fòrum de Medi Ambient i mòn local, un espai de trobada dels sectors públic i privat, obert a institucions, empreses, entitats i persones en general, adreçat a la reflexió el coneixement i l'intercanvi d'idees en l'àmbit de la sostenibilitat local.

Imatge del cartell de V Fòrum
Imatge del cartell de V Fòrum

Idees per repensar, accions per transformar

Entre el 28 de febrer i 1 de març de 2023, TecnoCampus Mataró acull el V Fòrum de Medi Ambient i mòn local, organitzat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de  l'Ajuntament de Mataró i la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat. 

El Fòrum de Medi Ambient i Món Local és un espai de trobada dels sectors públic i privat, obert a les institucions, les empreses, les entitats i a les persones en general, adreçat a la reflexió el coneixement i l'intercanvi d'idees en l'àmbit de la sostenibilitat local, que aspiren a explorar línies de futur en l’àmbit de la sostenibilitat local.  

Es tracta de la 5a edició d'una trobada que oferirà ponències inspiradores a càrrec dels experts més destacats, presentació de bones pràctiques i espais d’intercanvi, estructurades en tres itineraris: Transició energètica, Naturalització de les ciutats i els pobles i Reptes socioambientals del segle XXI.

Al llarg dels dos dies de fòrum es treballaran itineraris temàtics entorn a la transició energètica, la naturalització i els reptes ecosocials. Cada itinerari temàtic consta de tres formats:

  • La taula rodona d’experts
  • La presentació de casos d’èxit i bones pràctiques
  • Els moments d’intercanvi amb dinàmiques participatives innovadores

Itineraris temàtics

  • Transició energètica - S’abordarà l’ús de les energies renovables, l’estalvi i l’eficiència energètica i les comunitats d’autoconsum, entre altres.
  • Naturalització - Diversos agents del món local presentaran les seves experiències aplicades en l’àmbit de la naturalització urbana. Posteriorment, es podran compartir idees i enfocaments de cara a elaborar propostes innovadores de futur.
  • Reptes ecosocials - L’actual context d'emergència ecològica i social fa palesa la necessitat de crear nous paradigmes que ens permetin viure d’una manera més justa, saludable i sostenible. En aquest espai de reflexió es presentaran els principals reptes ecosocials d’aquest segle i s’abordaran diferents maneres de fer-hi front des d’una mirada socioeconòmica, agroecològica i psicosocial.

Reptes ecosocials del segle XXI

A més, dins l’itinerari de reptes ecosocials del segle XXI, s'analitzaran les problemàtiques derivades de les crisis mundials actuals (climàtica, energètica, de recursos o de biodiversitat) posant èmfasi en les solucions a escala local.

Els diferents espais comptaran amb una part de ponència i reflexió de la mà d’especialistes en la matèria, així com moments d’intercanvi i dinàmiques participatives innovadores que proporcionaran noves relacions i debats entre les persones participants.

Consulteu el programa.

Inscripcions