Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Subvencions del Programa de mesures actives d'inserció per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania

Obert el termini fins al 18 de maig de 2021 per sol·licitar subvencions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a la realització del programa de mesures actives d'inserció que permetin incrementar el grau d'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania.  

Aquesta línia de subvenció va dirigida a  les entitats privades amb personalitat jurídica pròpia, sense ànim de lucre i amb àmbit d'actuació a Catalunya, que tinguin experiència en la realització d'accions d'inserció laboral per a col·lectius en risc o situació d'exclusió social. Tindran caràcter preferent les persones destinatàries de la renda garantida que reuneixin alguna d'aquestes característiques:

  • Aquelles amb un grau d'ocupabilitat que es pot veure incrementat si participen en mesures actives d'inserció.
  • Les que tinguin una edat compresa entre 31 i 60 anys.
  • Dones, amb especial atenció a les dones víctimes de violència masclista.
  • Aquelles que tinguin càrregues familiars.

Les persones destinatàries han d'estar inscrites en l'oficina de treball com a demandants d'ocupació no ocupats o com a demandants de millora de feina.

Les mesures actives d'inserció s'ha d'iniciar dins l'any de l'exercici pressupostari del seu atorgament, a comptar a partir de l'1 de maig del 2021; i el termini màxim per iniciar les actuacions és de 2 mesos posteriors a la data de la notificació de l'atorgament i en tot cas com a màxim l'1 de desembre del 2021. Les accions atorgades han de finalitzar, obligatòriament, el 30 d'abril 2022. Més informació clicant aquí