Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Lamin

Escolta l'entrevista

Hola Lamin,

Estàs avui aquí perquè ets participant del projecte qui es qui el qual pretén conèixer històries de vida de persones del barri de Cerdanyola en positiu. La metodologia és que a través d’una entrevista donaràs a conèixer la teva història per compartir-la amb la resta del barri.

 

Pots presentar-me qui ets. Nom, edat, professió,...

Em dic Mamadou Lamin, tinc 30 anys i actualment, estic treballant com educador de l’Espai jove de Cerdanyola. Vaig estudiar integració social i treball social.

 

Ets de Cerdanyola?

Actualment visc a Cerdanyola, però vaig néixer a un altre municipi. Vaig venir a Mataró amb 8 anys i he viscut per diversos barris de la ciutat, però des del 2016 que estic al barri de Cerdanyola. Tot i no residir-hi abans, sempre he tingut molt contacte amb aquest barri perquè el meu oncle sempre ha estat molt actiu en l’aspecte associatiu de Cerdanyola. Ell feia un esplai i jo hi participava.

 

Quina impressió vas tenir de Cerdanyola?

Cerdanyola sempre m’ha semblat un barri molt actiu. És un barri molt divers amb gent molt diversa en referència a edat, origen, expectatives de futur,... Crec que és una de les potencialitats que té. El fet de que sigui tan divers en tants aspectes fa que també la gent tingui més oportunitats de conèixer diferents tipus de vides que la gent pot tenir. A més, l’apartat associatiu també es una part molt important, ja que és un dels barris més grans de Mataró o el més gran, crec. A part, compta amb un teixit associatiu que s'interrelaciona i això es important perquè pot tenir un teixit associatiu i que no s'interrelacionés i en aquest cas si que ho fa. I això el que fa es crear més oportunitats i més vida al barri.

 

Quina involucració tens al barri?

Sóc educador de l’Espai Jove de Cerdanyola. A part, també, arrel de la meva família, el meu oncle està a una associació, on també hi participava la meva mare, també tinc vincle per aquesta part i conec a molts integrants d’associacions del barri, llavors entre la feina i també la part més personal i familiar tinc molt contacte amb diferents entitats del barri i he participat a diferents espais socials i he pogut conèixer a molta gent també.

 

Vols explicar algun record d’infància en referència al barri? O alguna anècdota?

Sobretot el que recordo es de venir a l’Esplai del meu oncle quan era més petit que ho organitzava amb l’associació que hi forma part, l’associació Jama Kafo i va ser una de les meves primeres experiències en el món del lleure, però com a participant i em va agradar perquè vaig conèixer a molta gent. Gent que a dia d’avui encara em trobo pel barri i es molt graciós. Va ser molt bona experiència participar-hi i amb molts bons records.

 

Quina experiència professional tens?

Vaig començar com a mediador intercultural al projecte de medi obert de l’Espai Jove al 2014, llavors al 2018 vaig entrar a l’equip com a educador. Al projecte porto casi 10 anys. També he estat a la part de mediació de l’Ajuntament fent mediacions a diferents serveis i també he treballat a CRAE i centres de menors. Això es més del àmbit social, però també he estat en el lleure, a l’esplai que porto de monitor des de que tenia 15 anys i segueixo tenint contacte.

 

 

En què consisteix l’Espai Jove?

L’espai jove és un servei municipal que ofereix servei a joves d’entre 12 i 25 anys. Hi ha tres eixos importants que serien l’eix del suport educatiu on ens coordinem amb els diferents centres educatius del barri per fer un seguiment més acurat de les joves que hi participen i poder fer un seguiment educatiu. També a l’Espai Jove tenim espais importants com seria el punt de trobada que és un espai on els joves poden venir a relacionar-se i així crear vincles amb altres joves i amb l’equip educatiu. També, poden participar a diferents activitats i tallers que surten de els seves pròpies propostes. Creiem que es important que sigui un espai on elles puguin venir i sentir-se’l seu i puguin participar en coses que siguin d’interès. Per tant, es essencial que les propostes surtin per part seva, que siguin iniciatives seves. Per altra banda, també, fem molt de treball comunitari, tant amb l’Espai Gatassa com diferents entitats i associacions del barri.

Aquestes vessants serien les més importants i l’espai jove en si crec que és un espai de referència al barri i molta gent li dona importància a la funció que té.

 

Quines aficions tens?

Jo quan era jove em dedicava a l’atletisme i després vaig passar a dedicar-me al basquet i segueix sent una afició que m’agrada i que quan puc vaig jugant. Els esports m’agraden en general. Quan puc intento fer-ne.

 

Com definiries el barri de Cerdanyola?

El que comentava abans, és un barri molt divers amb molta població i molt actiu, amb molta gent amb iniciatives que volen que el barri s’interrelacioni i la gent es conegui i es doni a conèixer tot el que fan les entitats del barri. És molt important també que al ser molt divers es poden generar espais comuns que poden ser molt enriquidors a diferents nivells, tant a nivell intergeneracional com diversitat cultural, llavors crec que per una banda es molt divers i aquest fet dona molta riquesa i també es molt actiu, hi ha moltes coses a fer. Existeixen moltes propostes a sobre la taula i hi ha molta relació entre les entitats i això crec que es una part molt important també.

 

Possibilitats i/o oportunitats que creus que hi ha al barri per complir objectius o metes personals?

Crec que es un barri bastant acollidor a nivell de que hi ha molts espais on la gent pot participar. Existeixen, només cal fer-ne més difusió perquè molta gent ho desconeix, però crec que les possibilitats que tenen són aquestes que al tenir tantes associacions i entitats de tants àmbits diferents existeixen activitats diverses a fer i crec que això també es una potencialitat del barri. El teixit associatiu és un dels més importants crec jo i també a nivell de barri cada cop hi ha més projectes on la gent pot participar i facilita més oportunitats.

 

Projecció de futur del barri. Com t’ho imagines d’aquí 5/10 anys.

Jo al barri li veig una potencialitat molt gran que es el tema de fer més particip a la gent del barri a nivell comunitari. Penso que el nivell comunitari es una cosa important que Cerdanyola té amb orgull, ja que li donen molta rellevància a la part comunitària, que la gent s’interrelacioni entre ells tant els veïns i veïnes del barri com les associacions i entitats que existeixen i crec que aquest nivell anirà millor perquè el treball comunitari que s’està fent actualment es veurà reflectit d’aquí uns anys i existiran més espais comuns on la gent pugui fer coses i dir la seva, que sorgeixin iniciatives

 

Perquè has volgut participar al projecte Qui és Qui? Es positiu que la resta del barri conegui la teva història?

Crec que pot ser interessant que la gent pugui conèixer les històries de vida de diferents persones del barri, ja que això pot aportar una idea de la gent que hi ha al barri i algunes persones poden sentir-se reflectides en alguna història i es una possibilitat de que coneguin que hi ha gent del barri que fa coses o que hi ha gent que porta molt temps aquí. Crec que està bé poder saber les diferents històries de vida de la gent del barri participant a molts àmbits i també li pot interessar a gent que està al barri i encara no conegui que es fa o inclús que siguin d’un altre barri, però tinguin l’oportunitat de poder conèixer el barri i el que es fa.

 

 

Moltes gràcies per la teva participació i per compartir la teva història i vivències personals.