Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

-- Segona edició de les Jornades participatives Fent Xarxa -- Marc

Celebrades els dies 15, 16 i 17 d'octubre de 2020

Es va celebrar la segona edició de les Jornades Fent Xarxa, un espai d'aprenentatge per a les entitats sense ànim de lucre registrades a l'Ajuntament de Mataró. A través de sessions participatives, les entitats participats van poder aprendre coneixements, compartir idees i treballar conjuntament amb visió comunitària. 

Aquí podeu consultar el Resum Fent Xarxa 2020

PROGRAMA DE LES JORNADES FENT XARXA 2020:

  • SESSIÓ 1. Treball cooperatiu: Com crear i gestionar un banc de recursos compartit? 15 d'octubre de 18.30 a 20.30 h. Plataforma Zoom.

FundEsplai dinamitza aquest espai per aprendre a dissenyar i utilitzar un banc de recursos per a entitats. Facilitem les eines per a l'autogestió de recursos de tot tipus, materials, habilitats i coneixements, recursos humans... 

  • SESSIÓ 2. Conferència interactiva: Fer xarxa entre entitats. Associacionisme i treball comunitari. 16 d'octubre de 18.30 a 20 h. Plataforma Zoom.

El ponent d'aquesta sessió és Roger Buch, Responsable del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya. Professor de la Universitat Ramon Llull i expert en participació ciutadana, tercer sector i associacionisme. 

  • SESSIÓ 3. Col·loqui participatiu: Trobada amb les entitats. 17 d'octubre de 10 a 12 h. Plataforma Zoom.

En aquest espai de posada en comú, es presenta el nou web entitatsmataro.cat i els recursos disponibles. Així mateix es realitza una síntesi del treball realitzat en les sessions 1 i 2, acaba la jornada amb un torn obert de paraula en format col·loqui.

Descarregueu-vos el Programa Complet de les Jornades Fent Xarxa 2020.

En la primera edició, el juny del 2019, una de les propostes de les entitats participants va ser poder establir una periodicitat anual per celebrar més edicions de la Jornada Fent Xarxa, amb l’objectiu de dotar de continuïtat el projecte i així consolidar sinergies o bé establir-ne de noves. Les demandes més recurrents que les entitats van formular en l'edició de l'any passat van ser: aconseguir una agenda de ciutat on es recullin tots els actes i també els organitzats per entitats, disposar d’un banc recursos materials compartit, millorar la difusió de les activitats que organitzen les entitats i tenir més eines per arribar als mitjans de comunicació. En aquesta segona edició l'objectiu és donar continuïtat a les inquietuds expressades en l'edició passada.

Podeu accedir a la informació de la Jornada Fent Xarxa del 2019 clicant aquí.