Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Voluntariat Casal Friends - Acompanya les nostres propostes d'oci inclusiu per a joves amb TEA!

Data de la publicació:

Fundació Friends és una entitat sense ànim de lucre creada amb la finalitat d'ajudar als joves amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) / Síndrome d'Asperger.

Des de l'any 2004, s'han multiplicat els serveis de Fundació Friends, sempre amb un mateix objectiu: desenvolupar programes per a promocionar i afavorir la inclusió social de les persones d'aquest col·lectiu.

En aquesta oportunitat, busquem persones per a col·laborar amb el nostre servei Casal Friends, un espai d'oci per a afavorir l'autonomia i la gestió del temps lliure, fer amics i organitzar sortides els caps de setmana.

La persona voluntària està en atenció directa, acompanya al Monitor/a a càrrec del grup i al grup en la sortida o durant l'activitat proposada, i col·labora amb les següents tasques:
• Fomentar les relacions interpersonals entre les persones destinatàries, i contribuir a crear un clima positiu.
• Potenciar les habilitats socials, comunicacionals i afectives del grup.
• Participar en la resolució de conflictes.
• Fomentar les potencialitats de cadascun.
• Participar de les activitats i dinàmiques concordes a les necessitats detectades en el grup (en alguns casos, és la persona voluntària qui dissenya les propostes).
• Estimular l'autogestió del grup i afavorir l'autodeterminació i la presa de decisions.
• Participar en la dinamització del grup, generant relacions que potencien la comunicació i la cohesió grupal.

Perfil de la persona voluntària: Persones voluntàries que tinguin interès a conèixer i treballar amb joves amb diagnòstic de TEA. Persones sense prejudicis, obertes i sensibles a la diferència. Es valorarà positivament comptar amb formació (Monitor d'oci i temps lliure, Educació Social, Psicologia) o amb experiència en voluntariat similar. Oferim formació en TEA, treball en equip i acompanyament durant tot el voluntariat per part dels nostres professionals.

Número de persones voluntàries: 4

Horari de l'activitat: Dissabtes matins (de 10 h a 15 h aprox.) i tardes (14 h a 18 h aprox.) Una persona cada 15 dies a la franja de matí.

Nom de l'entitat: Fundació Friends

Persona de contacte: Susana Diaz

Correu electrònic: lleure@fundaciofriends.org

Telèfon de contacte: 93 487 55 44

Horari de contacte: -