Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“He aconseguit el meu objectiu: un contracte indefinit i una feina estable!”

Escoltar

“He aconseguit el meu objectiu: un contracte indefinit i una feina estable!”

L’Óscar és un exalumne que es va formar al SOM en l’àmbit de la neteja a finals de 2020 i que, des de fa uns mesos, treballa netejant les nostres oficines a través de l’empresa que proveeix aquest servei.

L’Óscar havia treballat d’estampador i muntador d’il·luminació i es va quedar a l’atur. El seu germà, que havia estat usuari del SOM, li va recomanar que vingués. A l’entrevista d’acollida li van explicar els recursos del SOM, entre ells un curs de neteja. Com que havia vist moltes ofertes de feina en aquest sector va pensar, “si tinc un Certificat de Professionalitat, tindré més opcions de trobar feina”. Tot i que no s’havia plantejat fins al moment treballar en aquest àmbit, es va apuntar a la sessió informativa, que el va motivar. Tant, que va superar el procés de selecció d’alumnat. Avui, ens diu somrient: “Estic molt content, he aconseguit el meu objectiu, un contracte indefinit i una feina estable!”

L’Óscar ens explica com va ser la formació: “El curs està molt bé. La docent s’explicava molt bé i els continguts dels mòduls aporten coneixements de totes les àrees de l’ofici: la maquinària, els productes, els espais i els diferents tipus de superfícies (vidres, terres...)”.

Els Certificats de Professionalitat tenen un reconeixement oficial a tota la Unió Europea i combinen continguts teòrics i pràctics, que finalitzen amb pràctiques formatives a empreses. La recomanació de l’Óscar durant les pràctiques és “que l’empresa vegi que tens ganes d’aprendre i seguir les recomanacions del company o companya, ja que transmetrà a l’encarregat com t’ha vist. A l’hora de seleccionar algú, es quedaran amb qui vegin amb més predisposició”.

El personal formador, a més d’estar capacitat com a docent, té experiència professional en el sector que imparteix. La formadora de l’Óscar, amb molt d’orgull, li va proposar que fes una xerrada al nou alumnat per compartir l’experiència: “Vaig explicar que si s’esforcen i tenen ganes i disponibilitat, trobaran feina, perquè n’hi ha”. Recomana que es treballi en equip i que hi hagi solidaritat entre companys i companyes, ja que en moltes ocasions pot ser una feina dura i ajudar-se mútuament és la clau.

La primera edició del Certificat de Professionalitat de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals de 2023 ha finalitzat amb 13 persones que han fet pràctiques i 8 que han començat a treballar després. Al setembre s’inicia una nova edició, les inscripcions són obertes i aviat es començaran a fer sessions informatives.

Si com l’Óscar, vols formar-te per tenir més oportunitats laborals, vine al SOM i t’assessorarem.

Publicat a