Ajudant/a de cuina
Objectiu del curs:
Introducció a les tècniques bàsiques per desenvolupar les tasques pròpies d’ajudant de cuina. En el curs els alumnes es familiaritzaran amb el vocabulari tècnic i els estris que s’utilitzen en un servei d’hostaleria. Així mateix desenvoluparan els processos de preelaboració, preparació de tota classe d’aliments, aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, per aconseguir la qualitat i els objectius establerts i respectar les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària.
Aquesta formació inclou també l’obtenció del certificat d’Higiene alimentària.
Dates previstes d’inici de pràctiques en empresa: 2a quinzena de maig - Matins
Durada del període de pràctiques: (no obligatòries) fins a 100 hores a convenir amb l'empresa; es realitzaran un cop l'alumnat hagi realitzat la formació
Data límit per a la finalització: 30 de setembre de 2024
Total hores: 120 hores
PROGRAMA FORMATIU
MÒDUL 1. Higiene alimentària i manipulació d’aliments amb el certificat
MÒDUL 2. Organització a la cuina, departaments, aprovisionament, conservació, maquinària, magatzem i vocabulari bàsic cuina amb teòrica i pràctica. Tractament i reciclatge dels residus i envasos
MÒDUL 3. Preelaboració, conservació i elaboració d’aliments
MÒDUL 4. Elaboracions bàsiques i plats elementals
MÒDUL 5. Bases culinàries (fondos, coccions, salses)
MÒDUL 6. Presentació i decoració (plats, buffets i mostradors)
Principals sortides professionals:
- Ajudants de cuina
- Preparació de menjar ràpid
“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”