Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajudant/a de cuina

Escoltar

Ajudant/a de cuina

Objectiu del curs:

Introducció a les tècniques bàsiques per desenvolupar les tasques pròpies d’ajudant de cuina. En el curs els alumnes es familiaritzaran amb el vocabulari tècnic i els estris que s’utilitzen en un servei d’hostaleria. Així mateix desenvoluparan els processos de preelaboració, preparació de tota classe d’aliments, aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, per aconseguir la qualitat i els objectius establerts i respectar les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària.

Aquesta formació inclou també l’obtenció del certificat d’Higiene alimentària.

 

Dates previstes d’inici de pràctiques en empresa: 2a quinzena de maig - Matins

Durada del període de pràctiques: (no obligatòries) fins a 100 hores a convenir amb l'empresa; es realitzaran un cop l'alumnat hagi realitzat la formació

Data límit per a la finalització: 30 de setembre de 2024

Total hores: 120 hores

 

PROGRAMA FORMATIU

MÒDUL 1. Higiene alimentària i manipulació d’aliments amb el certificat

MÒDUL 2. Organització a la cuina, departaments, aprovisionament, conservació, maquinària, magatzem i vocabulari bàsic cuina amb teòrica i pràctica. Tractament i reciclatge dels residus i envasos

MÒDUL 3. Preelaboració, conservació i elaboració d’aliments

MÒDUL 4. Elaboracions bàsiques i plats elementals

MÒDUL 5. Bases culinàries (fondos, coccions, salses)

MÒDUL 6. Presentació i decoració (plats, buffets i mostradors)

 

Principals sortides professionals:

  • Ajudants de cuina
  • Preparació de menjar ràpid

 

 
 
Logos agrupats cartell.png
 

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”